L’Agència Valenciana Antifrau conclou en el seu informe, de la investigació oberta en 2020, que aquells emoluents extra que van percebre huit edils dels partits d’esquerres entre 2015 i 2019 no sols van servir per a saltar-se la llei, sinó que no estaven en cap cas justificats. Això va implicar deixar el salari de membres de la junta de govern en un 75%, per a compensar-los al mateix temps amb un complement d’especial responsabilitat. Un moviment que permetia en la pràctica que tots els edils mantingueren el seu sou al 100%, però que la AVAF considera totalment irregular i, a més, arbitrari.
En l’informe l’Agència Valenciana Antifrau és ferma en la seua conclusión on marca que en cap cas és justificable.
Investigació
L’Agència Valenciana Antifrau va obrir una investigació pel cobrament de sobresous de huit regidors de Compromís, PSOE i Podemos. En total, es van cobrar de les arques municipals 772.000 euros en sobresous durant la legislatura passada de 2015 a 2019. La investigació és va centrar en cinc regidors de Compromís, tres del PSOE i dos de Podemos.
Els regidors de Compromís que van cobrar els sobresous són l’actual vicealcalde Sergio Campillo, Consuelo Castillo, Giuseppe Grezzi, Pilar Soriano i Gloria Tello; del PSOE la vicealcaldessa Sandra Gómez, Anais Meguzato, actual gerent d’FGV, i Vicent Sarría, diputat del PSOE; i de Podemos Neus Fabregas i María Oliver, assessora del vicepresident Dalmau.
S’investigà si els deu regidors, per a eludir la llei Montoro, es van fixar un complement de 25.000 euros a l’any i així poder cobrar el mateix sou que un regidor amb dedicació exclusiva. Aquest complement és el que ha investigat l’Agència Valenciana Antifrau i que va dir que hi havien indicis raonables de veracitat dels fets obrint investigació al juny de 2020 sobre aquests cobraments presumptament irregulars per a verificar la veracitat dels fets i ara ha tornat a reclamar més informació una vegada oberta la investigació.