Fa uns dies FACEPHI acaba de contractar amb el València CF implantar la verificació biomètrica en l’entrada a l’estadi solució que permetrà als abonats registrar-se com a usuaris mitjançant un selfie i una foto al seu document d’identitat, identificant-se amb reconeixement facial en el seu dispositiu mòbil abans d’accedir a l’estadi.
Ara FACEPHI ha donat el salt a Àfrica i ha desembarcat en Nigéria per a facilitar a l’administració pública nigeriana el seu sistema de onboarding digital, gràcies al qual els militars retirats podran identificar-se de manera fàcil i segura mitjançant un simple selfie i una foto al seu document d’identitat.
Este sistema biomètric, basat en una combinació de reconeixement facial i captura completa de documentació per a l’extracció de caràcters, també ajudarà a combatre i previndre possibles casos de frau i suplantacions d’identitat.
La tecnològica valenciana, en col·laboració amb Afrilight Technologies, serà l’encarregada de modernitzar el sistema de cobrament de pensions per als veterans de les Forces Armades de Nigèria, facilitant la gestió de les seues prestacions mitjançant un sistema biomètric de verificació d’identitat.
D’esta manera, la companyia amb seu a Alacant tindrà un paper clau en aquesta iniciativa pionera de l’administració nigeriana, que implantarà un sistema de onboarding digital gràcies al qual l’usuari tan sols haurà de registrar-se des del seu propi mòbil, a través d’un selfie i una foto al seu document d’identitat. Aquests senzills gestos seran suficients per a activar un programari que combina el reconeixement facial amb la captura completa del document mitjançant lectura òptica i la seua posterior extracció de caràcters, realitzant-se així una comparació dels patrons del rostre per a verificar que la persona que s’ha donat d’alta per a percebre la seua prestació és qui diu ser.
“L’ús de sistemes biomètrics per a accedir a serveis bancaris i financers és cada vegada més habitual entre els usuaris sènior, ja que aquesta tecnologia permet accedir a espais digitals de manera còmoda i molt intuïtiva”, explica Javier Mira, CEO ( Chief Executive Officer ) de FacePhi. “Impulsar els processos de digitalització de la mà de la biometria té un impacte social positiu, ja que ajuda al fet que les persones majors no es queden arrere en l’ús de certs serveis, impulsant el tancament d’una bretxa digital que, a més, és especialment acusada en el continent africà. Estem molt contents de poder desenvolupar aquest tipus de projectes en països com Nigèria, on la transformació digital de les administracions públiques és un gran repte que pot repercutir de forma molt beneficiosa en milions de ciutadans”, destaca el directiu.
Esta aposta per la digitalització es produeix en un moment en el qual el continent africà aborda el repte d’augmentar la seua connectivitat després de l’impacte del Covid-19, a l’hora que afronta un augment de les diferents formes de ciberdelinqüència. Segons l’informe d’Online African organized crime from surface to dark web, realitzat per INTERPOL, només el 28% dels africans utilitzava Internet en 2019, la qual cosa no va suposar un fre perquè el crim digital es duplicarà ja entre els anys 2017 i 2018, aconseguint un impacte de 6,5 milions de dòlars.
La implantació d’aquest sistema de onboarding digital comptarà amb l’experiència de la firma africana Afrilight Technologies, una de les companyies més capdavanteres de la regió en el desenvolupament d’integracions de programari i consultoria tecnològica.