La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat la necessitat d’implementar projectes i polítiques orientades a canviar el model productiu, millorant els sectors tradicionals, i creant noves empreses expertes en TIC.
Durant la inauguració del col·loqui sobre Intel·ligència Artificial: Reptes i oportunitats en el món post COVID-19, organitzat per Districte Digital Comunitat Valenciana i l’expert en intel·ligència artificial (IA) Lasse Rouhiainen, la consellera ha destacat els reptes que afronta la Conselleria d’Innovació davant la formació, la investigació i la transferència al teixit empresarial, quant a la intel·ligència artificial.
Així doncs, Pascual ha recordat “l’aposta de la Generalitat per una Escola de Postgrau i Xarxa de Centres d’Investigació en IA que abastarà tot el sistema universitari i la missió clau del qual és la formació de la pròxima generació de personal en IA i que genere i atraga talent”.
Quant a la investigació, Pascual ha destacat “l’activitat de la Unitat Ellis Alacant que, des de la Comunitat Valenciana contribueix a aconseguir que Europa siga més competitiva en Intel·ligència Artificial”.
Finalment, la consellera ha recordat la posada en marxa de “una línia de préstecs Transformer que ajudaran les empreses a abordar una transformació digital expressa”, i que juntament amb l’impuls de Districte Digital Comunitat Valenciana, contribuiran al desenvolupament i transferència del teixit empresarial.
Carolina Pascual ha defensat que la Comunitat Valenciana “ja es troba a l’avantguarda en la creació d’una Estratègia d’Intel·ligència artificial, ja que s’ha implicat a tots els actors socials en la transformació digital, amb el suport de la Conselleria d’Innovació en la implementació d’accions dirigides a aconseguir aqueix canvi de model econòmic”.
Segons la consellera, “la Comunitat es troba preparada per a afrontar la Dècada Digital de la Unió Europea, amb la qual Europa pretén aconseguir la transformació digital entorn de quatre punts: Transformació digital de les empreses, infraestructures digitals segures i sostenibles, capacitats i digitalització dels serveis públics”.
Persones expertes en IA
En el col·loqui han intervingut Lasse Rouhiainen, escriptor, consultor i expert en IA; Nuria Oliver, enginyera en Telecomunicacions, doctora pel MIT i comissionada de Presidència de Generalitat en IA i Ciència de Dades en la lluita contra la COVID-19; Aurelia Busts, oncòloga i doctora en IA; Andrés Pedreño, catedràtic d’Economia; Andrés Torrubia, enginyer de Telecomunicacions expert en IA; Ezequiel Sánchez, coordinador de Districte Digital CV; David Iborra, CEO de la consultora Lynx View i Adrián Ballester, diputat de Fons Europeus, Innovació i Agenda Digital.