CARTA DE RVPVE A DEMÒCRATES VALENCIANS
A l’atenció d’Abelard Saragossà
A l’atenció de Carmel Roda
A l’atenció d’ Albert Sarrió
En tristor rebem la renúncia a ser partit polític per part de la formació valencianista DEMOCRATES VALENCIANS. Entenem que el valencianisme polític ha de donar la batalla i aparèixer com alternativa als partits espanyols en totes les eleccions que són convocades.
Per reforçar este objectiu vos fem una crida col·lectiva o individual a integrar-vos en la nostra formació política. Som una formació transversal, no adscrita a plantejaments ideològics d’esquerres o de dretes. El ciment que ens uneix als membres de RVPVE és la reivindicació de l’Estat valencià, lliure i sobirà, de la Nació valenciana. Però conscients de la divisió ideològica de les persones en la societat, RVPVE preveu la creació de corrents en el seu si. En eixe sentit si vos incorporeu podríeu formar una corrent amb el vostre ideari. A continuació vos informem del que diuen els nostres Estatuts al respecte.
Sense més, rebeu una cordial salutació.
Assemblea de República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu
País, Comunitat, Nació valenciana, d’Oriola a Vinaròs, 11 octubre 2024
Art. 7: Drets dels afiliats.Els afiliats a RVPVE tenen els següents drets:
(…)
5.- A formar corrents i grups d’opinió segons el principi de laïcisme i el pluralisme intern del partit, segons els criteris següents: El republicanisme de RVPVE és laic perquè promou valors cívics comuns integradors que representen a la comunitat en el seu conjunt i no a una part. Aquest laïcisme ho és al marge de les creences particulars religioses, filosòfiques o fins i tot les referides a les teories científiques. Per a facilitar la consecució d’aquesta integració cívica republicana, RVPVE promourà el coneixement del pluralisme existent en la societat pel que podran existir en el si de RVPVE corrents i grups d’opinió, tant davant qüestions concretes com de caràcter general, que no necessàriament hauran de ser estables o permanents. Tindran plena capacitat d’expressió pública i podran defensar les seues posicions, sense perjudici del compliment de la política de RVPVE i dels presents Estatuts. Els corrents i grups d’opinió hauran de respectar les següents condicions:
a) Al nom del corrent afegiran “de RV/PVE”
b) Respectar la unitat, principis, estatuts i finalitats específiques de RVPVE.
c) Respectar els acords presos pels òrgans de RVPVE.
d) Respectar en el seu si el debat obert i democràtic.
e) Evitar que en la seua activitat es confonga la seua opinió amb la del conjunt de RVPVE.
Els promotors d’un corrent o grup d’opinió informaran al Coordinador de RVPVE de la seua existència, finalitats, dades organitzatives, de contacte del corrent i de les persones que componen aquest corrent. Es disposarà d’un registre de corrents i grups estables o puntuals. Aquest registre contindrà almenys la informació de les dades organitzatives i de contacte del corrent, i de les persones que componguen els òrgans de direcció. Sense el registre preceptiu no es reconeixeran els corrents o grups d’opinió.
Demòcrates Valencians da un paso adelante
10 Octubre, 2024 per Demòcrates Valencians
Demòcrates Valencians (DV) ha celebrado su Junta Directiva trimestral en el Cap i Casal para optar por un nuevo ciclo. Después de una década, desde 2014 como opción política centrada y moderada, de estricta obediencia valenciana, ante la coyuntura sociopolítica actual en la Comunitat Valenciana, decide reconvertirse en una plataforma civil con una meta indiscutible: conformarse como la referencia valenciana oficial para ser el Institut Valencià per l’Autogovern.
En esta Convención Fundacional, Albert Sarrió (secretario gral. DV 2014/2024), ha valorado los 10 años de Demòcrates posivamente, señalando que han servido para configurar un grupo de interés donde tenían y tienen cabida todas las sensibilidades del valencianismo político, como también la interlocución conseguida con las fuerzas políticas vascas, baleares y catalanas.
Carmel Roda, expresidente de Joventut Valencianista y nuevo líder de esta iniciativa, apuesta por enrolar a miembros históricos del valencianismo de consenso y construcción, como también concebirse como los generadores de un debate civil valenciano necesario y recurrente.
Los nuevos Demòcrates Valencians se constituirán como un centro de estudios por el autogobierno. Un novedoso Institut Valencià per l’Autogovern (IVA) heredero de toda una ilustre tradición. Un legado encabezado por los referentes políticos valencianistas del siglo XX como Ignasi Villalonga, Lluís Lúcia o Joaquín Maldonado, como también de los proyectos políticos de la UDPV con Vicent Miquel o Vicente Monrabal a la cabeza, o incluso del PNPV y su líder Francesc Burguera.
Como pontificó el padre de la patria Nicolau Primitiu, deber nuestro es “treballar, persistir i esperar”. Con audaces proyectos por acometer en breve, como reformular un documento fundamental del valencianismo político como la “Declaració Valencianista” de 1918, en el 25 aniversario de su reedición por Joventut Valencianista; como también la reivindicación de la obra patria “De Impura Natione” de 1986, en su 20 aniversario de la reedición por la Generalitat Valenciana.
Somos y nos consideramos herederos de toda esta tradición política e ilustrada bien necesaria en el valencianismo actual. Por ello trabajaremos para consolidar y convergir en el Real Monestir de Santa María de la Valldigna, que según el artículo 57 del nuestro Estatut d’Autonomía, se contempla como el centro histórico y cultural del antiguo Regne de València, símbolo de la grandeza del Poble Valencià reconocido como nacionalidad histórica, como nuestra sede simbólica y operativa.
El lema compartido de cara al trabajo presente y futuro será siempre el #Trellat, conjurados por la financiación justa, el corredor mediterráneo, el agua para todos o el derecho civil propio. Nuestros cuatro jinetes de cara al siglo XXI. Vixca el Poble Valencià!