El canvi de cartera en este ministeri ja havia sigut qüestionat i va ser de les primeres novetats revelades del pla de remodelació que s’està produint en Moncloa. El que no se sabia era quan es produiria ni a qui li hauria de passar el maletí l’ara ex ministre Duque. L’elegida ha estat Diana Morant, de 41 anys, l’actual alcaldessa de Gandia des de 2015 i la Secretària General del sucursalista Partit Socialista del País Valencià (PSPV-PSOE) en este municipi des del 2014.
Diana Morant, la nova ministra espanyola de Ciència i Innovació, havia començat la seua carrera política amb tan sols 31 anys, ja que en 2011 es va incorporar a la sucursal valenciana del PSOE: l’anomenat PSPV. En tan sols quatre anys es va convertir en diputada de la Diputació de València (2015-2017), en alcaldessa i en la Secretària General a Gandia. El 2015 va ser l’aposta de José Manuel Orengo –exalcalde– i Alfred Boix –mà dreta de Puig i actual secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial– per recuperar l’alcaldia després de dues legislatures en mans del PP.
Morant és enginyeria en Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de València. Va desenvolupar el projecte final de de carrera (PFC) a l’empresa Fermax Electrónica SAE, de l’octubre del 2006 a l’abril del 2007. Va treballar en el departament d’R+D com a enginyera de desenvolupament a l’empresa Alhena Ingaeniería entre el maig del 2008 i el febrer del 2011. Va ser llavors quan Orengo la va fitxar per a la llista municipal i, després de perdre les eleccions municipals del 2011, li va lliurar el control del partit. Ara, i amb deu anys de carrera política a l’esquena, es converteix en una de les noves apostes espanyoles del Govern d’Espanya.
10/07/2021
L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, nova ministra espanyola
per ANNA Notícies
L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant (Gandia, 1980), persona de màxima confiança de Ximo Puig, que ha guanyat la batalla local a Ávalos, serà nomenada nova ministra espanyola de Ciència i Innovació, en substitució de Pedro Duque, dins de la gran remodelació que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, escomet en el seu Executiu. En el millor estil franquista que eliminava als ministres enfrontats, Sánchez, entre altres canvis, ha decidit prescindir de la fins ara vicepresidenta primera, Carmen Calvo, del ministre de Transports, José Luis Ábalos i del seu cap de Gabinet, Iván Redondo.
La sortida del valencià Ábalos (Torrent, 1959), a petició seua, del Govern i de la direcció del PSOE, en què ocupava el tercer lloc de l’escalafó després del mateix Sánchez i la vicesecretària general, Adriana Lastra, va ser rebuda amb estupor entre les mateixes files socialistes, obert com està ara el procés precongressual per al conclave federal que es farà -precisament- a València a l’octubre, i els successius congressos autonòmics que es desenvoluparan fins a final d’any.